Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.
Na początku trzeba wybrać kraj, potem ziemię, a na końcu plantację. Jeśli doświadczenie prowadzi nas do obszaru, w którym kawa ma uznane właściwości, tylko degustacja pozwoli nam zweryfikować ziarna, a tym samym wybrać plantatora, odpowiedzialnego za dostarczenie kawy.
Po dokonaniu wyboru pochodzenia ziarna, porównuje się kilka próbek, aby ostatecznie zatwierdzić , która najlepiej pasuje do pożądanego profilu filiżanki.
Dzięki ponad 90-letniemu doświadczeniu w zakupie zielonej kawy, firma SATI nawiązała kontakty z małymi plantacjami na całym świecie, które znane są z wysokiej jakości produkcji.
Z biegiem czasu, nasze wyprawy na spotkania z producentami, pozwoliły nam znaleźć kawy, niekiedy mało znane, ale prawdziwe grands crus.
To natura wyznacza granice ingerencji człowieka w proces palenia kawy.
Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy.
Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.
Degustacja i analiza sensoryczna jest kluczowa w zawodzie palacza i degustatora kawy.
Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.
Sébastien Maurer znów na podium! Zdobył 1 MIEJSCE podczas Mistrzostw Cup Testers we Francji J Sébastien został Mistrzem już po raz 5! Gratulujemy niesamowitego osiągnięcia!
Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.
Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy. Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.
Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.
CafeSati od 1926 roku firma regionalna, rodzinna i niezależna. Historia firmy rozpoczęła się w 1926 roku w Strasburgu, wraz z utworzeniem przez Georges Schule sklepu z towarami kolonialnymi i kawą. Przyjmując nazwę SATI, kontynuuje ekspansję w samym sercu Strasburga, tworząc pierwszą fabrykę dekofeinizacji kawy w Porcie Renu, a póżniej palarnię.
Wykorzystujemy ciasteczka na tej stronie. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.