Cafés Sati od zawsze była firmą regionalną i ta bliskość jest podstawowym atutem. Jest to realizowane i weryfikowane przez zakotwiczenie generacyjne, w którym zakup produktów opatrzonych znakiem Sati jest przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Café Sati to firma rodzinna o silnej tożsamości alzackiej. Dzisiaj, już trzecie pokolenie rodziny Schulé zarządza firmą, szanując wartości założycielskie przekazuje wiedzę pozostając wierną tradycji.
Rodzina Schulé nawiązała i utrzymuje pełne zaufania, partnerskie relacje ze wszystkimi swoimi producentami od ponad 30 lat! Dzięki licznym podróżom po całym świecie w Cafés Sati uświadomiono sobie kruchość tego środowiska i uwzględniono jego ochronę.
Przystępując do programu Fairtrade / Max Havelaar®, Cafés Sati zdecydowała się na zakup kawy po uczciwej cenie, aby umożliwić krajom produkującym zrównoważony rozwój, zarówno gospodarczy, społeczny, jak i środowiskowy.
Przystępując do programu Fairtrade / Max Havelaar®, Cafés Sati zdecydowała się na zakup kawy po uczciwej cenie, aby umożliwić krajom produkującym zrównoważony rozwój, zarówno gospodarczy, społeczny, jak i środowiskowy.
Przystępując do programu Fairtrade / Max Havelaar®, Cafés Sati zdecydowała się na zakup kawy po uczciwej cenie, aby umożliwić krajom produkującym zrównoważony rozwój, zarówno gospodarczy, społeczny, jak i środowiskowy.
Mistrzostwo procesu jest gwarantowane przez staranność, z jaką Cafés Sati podejmuje wszystkie niezbędne kroki, aby wyprodukować najlepszą kawę. Od plantacji po filiżankę kawy, wiedza, umiejętności i doświadczenie są strażnikami całego systemu jakości firmy.
Od 2006 roku Café Sati spełniła wymagania IFS Food (International Feature Standard Food), aby zagwarantować bezpieczeństwo i jakość produkcji, To przestrzeganie 300 precyzyjnych punktów dotyczących produkcji, kontroli, zarządzania jakością, infrastrukturą i identyfikowalności.
Cafés Sati od zawsze była firmą regionalną i ta bliskość jest podstawowym atutem. Jest to realizowane i weryfikowane przez zakotwiczenie generacyjne, w którym zakup produktów opatrzonych znakiem Sati jest przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.
Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy. Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.
Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.
CafeSati od 1926 roku firma regionalna, rodzinna i niezależna. Historia firmy rozpoczęła się w 1926 roku w Strasburgu, wraz z utworzeniem przez Georges Schule sklepu z towarami kolonialnymi i kawą. Przyjmując nazwę SATI, kontynuuje ekspansję w samym sercu Strasburga, tworząc pierwszą fabrykę dekofeinizacji kawy w Porcie Renu, a póżniej palarnię.
Wykorzystujemy ciasteczka na tej stronie. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.