Prażenie to sztuka, nauka, trochę magii, ale przede wszystkim dużo wiedzy i mistrzostwa. SATI oferuje unikalne szkolenie we Francji wraz z Veda Viraswami, AST (oficjalnym trenerem SCAE) w Prażeniu Kawy i najlepszym palaczem we Francji 2011. Formateur : Veda Viraswami, AST en Torréfaction de Café. Formations aux Modules de Torréfaction de Café
du Coffee Diploma System (CDS) de la SCAE (Speciality Coffee Association of Europe).
Toutes les formations sont dispensées en français. Modules Torréfaction de Café 3 niveaux de compétences
Utilisez ce formulaire pour contacter directement Veda Viraswami pour toutes questions à propos de nos formations. Les informations fournies restent confidentielles et vos coordonnées ne seront pas transmises à des tiers.
Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.
Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy. Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.
Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.
CafeSati od 1926 roku firma regionalna, rodzinna i niezależna. Historia firmy rozpoczęła się w 1926 roku w Strasburgu, wraz z utworzeniem przez Georges Schule sklepu z towarami kolonialnymi i kawą. Przyjmując nazwę SATI, kontynuuje ekspansję w samym sercu Strasburga, tworząc pierwszą fabrykę dekofeinizacji kawy w Porcie Renu, a póżniej palarnię.
Wykorzystujemy ciasteczka na tej stronie. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.