fbpx

Rhenan Coffee Center Coffee Diploma System

Prażenie to sztuka, nauka, trochę magii, ale przede wszystkim dużo wiedzy i mistrzostwa. SATI oferuje unikalne szkolenie we Francji wraz z Veda Viraswami, AST (oficjalnym trenerem SCAE) w Prażeniu Kawy i najlepszym palaczem we Francji 2011. Formateur : Veda Viraswami, AST en Torréfaction de Café. Formations aux Modules de Torréfaction de Café
du Coffee Diploma System (CDS) de la SCAE (Speciality Coffee Association of Europe).

Toutes les formations sont dispensées en français. Modules Torréfaction de Café 3 niveaux de compétences

370 € H.T.avec certification

INITIATION
  • Les bases sur le processus de la torréfaction
  • Les étapes du cycle de torréfaction
  • Contrôle de l’apport d’énergie
  • Les aspects sensoriels
  • durée : 1 journée

540 € H.T.+100 € H.T de certification

INTERMEDIAIRE
  • Maîtrise du processus de la torréfaction
  • Les différents types de transfert d’énergie
  • Les défauts liés à la torréfaction
  • Les aspects sensoriels
  • Durée : 2 journées

1110 € H.T.+ 180 € H.T de certification

PROFESSIONNEL
  • Chaleur et transfert de chaleur
  • Les composés et les réactions chimiques et physiques du café vert et torréfié
  • Les profils de torréfaction
  • Planifier et exécuter un contrôle Qualité
  • Créer sa structure de torréfaction
  • Durée : 3 journées

Vous êtes intéressés par nos formations ?

Utilisez ce formulaire pour contacter directement Veda Viraswami pour toutes questions à propos de nos formations. Les informations fournies restent confidentielles et vos coordonnées ne seront pas transmises à des tiers.

Sztuka doboru ziarna, palenie i degustacja

Specjalna selekcja

Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.

Sekret palenia kawy

Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy. Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.

Degustacja

Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.

Wykorzystujemy ciasteczka na tej stronie. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.