W dniach 12-14.04.2024 Sébastien Maurer (menedżer jakości w Cafe Sati Francja) zabłysnął na Mistrzostwach Świata Cup Tasters w Chicago! 😃💪🏆
Po zdobyciu 5. tytułu na Mistrzostwach Francji, dotarł do półfinałów Mistrzostw Świata 2024, aby ostatecznie uplasować się na 7 miejscu na świecie!
Ten konkurs zgromadził najlepszych zawodników z 34 różnych krajów! Stawienie czoła zwycięzcom z każdego kraju było ogromnym wyzwaniem. Gratulacje dla wszystkich uczestników, ale również dla mistrzów, którzy w pełni zasłużyli na swoje tytuły! 👏
Wszyscy w Cafe Sati Polska jesteśmy dumni i serdecznie gratulujemy! 😃
Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.
Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy. Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.
Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.
CafeSati od 1926 roku firma regionalna, rodzinna i niezależna. Historia firmy rozpoczęła się w 1926 roku w Strasburgu, wraz z utworzeniem przez Georges Schule sklepu z towarami kolonialnymi i kawą. Przyjmując nazwę SATI, kontynuuje ekspansję w samym sercu Strasburga, tworząc pierwszą fabrykę dekofeinizacji kawy w Porcie Renu, a póżniej palarnię.
Wykorzystujemy ciasteczka na tej stronie. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.