fbpx

Międzynarodowy konkurs Talents Sati 2024

Siedziba Cafe Sati we Francji w nowej odsłonie!

Palarnia kawy SATI ogłosiła zwycięzcę 11. edycji europejskiego konkursu projektów „Les Talents SATI”. Jednogłośnie wybrany spośród ponad 35 zgłoszonych projektów, jest dziełem artystki Suzon Léger, artysty-badacza, który został zaprezentowany publiczności.

Talents SATI został opracowany w oparciu o długoterminową i oryginalną operację sponsorską stworzoną przez alzacką palarnię kawy Café SATI. Każdego roku ten europejski konkurs artystyczny wyróżnia młode talenty z jednej z partnerskich szkół artystycznych we Francji, Niemczech, Belgii i Szwajcarii.

Konkurs polega na zaprojektowaniu i wykonaniu gigantycznego fresku, który zostanie wkomponowany w fasadę siedziby palarni kawy w Port du Rhin, na granicy Kehl i Strasburga.

Suzon Léger

Talent SATI 2024

za monumentalną pracę „Skąd pochodzę?

Jury, któremu przewodniczył Sandeep Sodhi (Staatliche Kunsthalle Baden-Baden i zastępca kuratora Pawilonu Niemieckiego na Biennale w Wenecji 2024), postanowiło nagrodzić i wyprodukować „Where do I come from?” Suzon Léger, absolwentki Haute École des Arts du Rhin.

„Skąd pochodzę? będzie cieszyć się wyjątkową widocznością przez rok.

Praca zajmie powierzchnię ponad 120 m2 w przestrzeni publicznej przechodzącej gruntowne zmiany architektoniczne, przez którą codziennie przewija się ponad 30 000 odwiedzających.

Kompozycja ziaren arabiki pochodzących z Ameryki Południowej. Aksamitna i gęsta pianka w kolorze orzechowo-brązowym idealnie komponuje się z nutami czekolady i prażonych migdałów.
Z okazji Jubileuszu 30-lecia istnienia firmy Cafe Sati Polska, pragniemy złożyć serdeczne życzenia i wyrazy uznania dla Pracowników i Firm oraz dla wszystkich Osób
FRENCH CUP MISTRZOSTWA DEGUSTACJI 2021 : Drugie miejsce dla Sébastiena. Na koniec  dwudniowych  mistrzostw, Sébastien Maurer, trzykrotny mistrz Francji w degustacji, a jednocześnie kierownik

Sztuka doboru ziarna, palenie i degustacja

Specjalna selekcja

Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.

Sekret palenia kawy

Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy. Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.

Degustacja

Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.

Wykorzystujemy ciasteczka na tej stronie. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.