fbpx

Cafe SATI – nasz mistrz degustacji

FRENCH CUP MISTRZOSTWA DEGUSTACJI 2021 :

Drugie miejsce dla Sébastiena.

Na koniec  dwudniowych  mistrzostw, Sébastien Maurer, trzykrotny mistrz Francji w degustacji, a jednocześnie kierownik ds. jakości w Cafe Sati Francja,

wspiął się na drugie  miejsce na podium!

Bardzo piękna rozgrywka:

  • trzecie miejsce  w pierwszej  rundzie z wynikiem 7/8,
  • pierwsze miejsce  w ćwierćfinale
  • pierwsze miejsce półfinale z bezbłędną rundą
  • w finale podium i drugie miejsce  w FRENCH CUP MISTRZOSTWA DEGUSTACJI 2021.

FRENCH CUP MISTRZOSTWA W DEGUSTACJI KAWY 2022:

  • Sebastien Maurer, po raz 4 zdobył tytuł Mistrza. Jesteśmy bardzo dumni z pierwszego miejsca, z imponującym wynikiem końcowym 8 na 8 w 4min i 35 sekund!

MISTRZOSTWA ŚWIATA W DEGUSTACJI KAWY  2022:

  • Tegoroczne Mistrzostwa Świata w degustacji kawy odbyły się w Mediolanie podczas targów World of Coffee. Sebastien Maurer, który reprezentował Francję, doszedł do ¼ finału! Wielkie brawa i gratulacje
Kompozycja ziaren arabiki pochodzących z Ameryki Południowej. Aksamitna i gęsta pianka w kolorze orzechowo-brązowym idealnie komponuje się z nutami czekolady i prażonych migdałów.
Z okazji Jubileuszu 30-lecia istnienia firmy Cafe Sati Polska, pragniemy złożyć serdeczne życzenia i wyrazy uznania dla Pracowników i Firm oraz dla wszystkich Osób
“ARCADIA” WIKTORII KIEFER – LAUREATKA TALENTÓW SATI 2021 “Talenty Sati” narodziły się w 2013 roku z chęcią stworzenia innowacyjnej koncepcji łączącej sztukę, przemysł i

Sztuka doboru ziarna, palenie i degustacja

Specjalna selekcja

Jak wybieramy nasze kawy… Liczy się tylko bezkompromisowość. Niezależnie od tego, czy chodzi o ziarno czystego pochodzenia czy mieszanki, co jest sekretem firmy SATI, podczas doboru ziaren nic nie pozostawia się przypadkowi.

Sekret palenia kawy

Magia i wiedza artysty, którym powinien być palacz, są niezbędne do rozwijania cech i właściwości każdego ziarna kawy. Jego wiedza i umiejętności podniosą jakość Twojej kawy poprzez wyjątkową „ podróż zmysłową”.

Degustacja

Ocena wizualna i węchowa, a następnie sesje „cupping’u” umożliwią rozpoznanie smaków, aromatów i faktur. Wymaga to rygoru i bogatego doświadczenia w sztuce degustacji.

Wykorzystujemy ciasteczka na tej stronie. W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.